Vestel Groep

Vestel Groep bestaat uit 29 bedrijven die actief zijn in de productie, software en technologie-ontwikkeling, marketing en distributie in de consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, multimedia communicatie, LED-verlichting en defensie-industrie.

Vestel is opgericht in 1984. Vestel is onderdeel geworden van de Zorlu Groep in 1994. Sindsdien is Vestel voortuderen gegroeid en zijn de productiecapaciteit, de export activiteit en het marktaandel wereldwijd sterk toegenomen. Vestel heeft meer dan 66 awards ontvangen van de meest prestigeuze design contests wereldwijd in 2014.

Vestel neemt meer dan 90% van de totale TV export en 30% van  de witgoed export in Turkije voor haar rekening. 

Vier van de vijf LCD televisies geproduceerd in Turkije zijn geproduceerd door Vestel

Vestel exports its products to 149 countries under the leading Japanese and European brands

Vestel heeft 92 awards mogen ontvangen bij de meest prestieuze design contests wereldwijd in 2012.
Vestel is verantwoordelijk voor 85% van de totale TV export en voor 29% van de witgoed export in Turkije.
Vier van de vijf LCD televisies geproduceerd in Turkije zijn geproduceerd door Vestel.
Vestel exporteert haar productie naar meer dan 140 landen onder de meest bekende A-merken uit Japan en Europa. 
 • Vestel is de nummer 1 in export -de exportleider- in Turkije in de electronicasector sinds 17 jaar en is een van de meest bekende en gewaardeerde A-merken in Turkije. 
 • Vestel heeft meer dan 15.000 medewerkers, 1.250 Vestel verkoopwinkels, 333 after sales centres en duizenden medewerkers die werken voor Vestel's leveranciers. Vestel creëert een inkomstenbron voor meer dan 30.000 mensen. 
 • R&D locaties zijn gelegen in Turije (in Manisa en Istanbul), het Verenigd Koninkrijk, China, en Taiwan en hier werken de enginieurs van het hoogste kaliber welke werken aan de ontwikkeling van hardware- en softwareoplossingen om Vestel's klanten met de hoogste kwaliteit producten te voorzien. 
 • Vestel City - de naam van het industriële complex ofwel de fabriekscampus van Vestel -  in Manisa in Turkije, nabij Izmir, is een van de grootste industriële complexen ter wereld met alle fabrieken op één aaneengesloten locatie. Vestel heeft de capaciteit met deze fabriekslocatie om meer dan 35 mijoen electronische producten te produceren, samen met onze andere productielocatie in Alexandrov in Rusland.
 • Er is een ongelimiteerd budget beschikbaar gesteld voor R&D activiteiten en een team van meer dan 900 R&D ingenieurs. Vestel is trots dat het nieuwe technologieën en innovatieve producten kan aanbieden. 
 • Door het nemen van solide stappen richting branding is  Vestel het eerste door de regering in Turkije geaccepteerd voor het regerings support programma genaamd “Turquality” dat als doelstelling heeft om merken uit Turkije te promoten.
 • Vestel is een van de grootste OEM fabrikanten (original equipment manufacturer) en ODM fabrikanten (original design manufacturer) ter wereld. Verkopen in Europa vinden plaats op OEM/ODM basis. In Turkije (het thuisland) en daarnaast in Rusland, de GOS landen, het Midden-Oosten en en in Noord Afrika heeft Vestel een strategie om een eigen merkbekendheid en aanwezigheid te hebben. 
 • In 2006 heeft Vestel de rechten voor het handelsmerken Finlux en Luxor verkregen. Dit zijn twee bekende merken in Scandinavië en Noord-Europa. Sindsdien produceert en levert Vestel producten onder deze twee merknamen. In 2008 is de handelsnaam Vestfost toegevoegd aan het portfolio. Dit is een van de meest prestigieuze witgoedmerken in Europa en Rusland.
 • Vestel heeft haar handelsmerken uitgebried met het handelsmerk Graetz, dat bekend is in Duitsland. Vestel heeft tevens een licensieovereenkomst getekend voor de handelsmerken Telefunken en Hitachi om deze merken te produceren en te verkopen in verschillende landen. 
 • In 2011 heeft Vestel een aantal nieuwe merken overgenomen: Electra, Servis, New Pol en Atlantic om met deze merken te produceren en te verkopen.
 • Het merk Dikom en ook @Dikom zijn de nieuwste handelsmerken van Vestel sinds begin 2013
 • Vestel is opgenomen in de lijst van "Top 250 Consumer Products Companies list" en in Deloitte's rapport "Global Powers of The Consumer Products Industry 2011".
 • Vestel heeft als speler in de markt lange termijn, strategische plannen en doelen welke gericht zijn op de toekomst. Vestel heeft een  vastberadenheid en wilskracht om de markt te bepalen en richting te geven, niet alleen in Turkije, maar wereldwijd.