Zorlu Groep

De basis voor het succes van Vestel werd gelegd in de periode van 1950 in het kleine stadje Babadağ in het zuidwesten van Turijke. Zorlu Holding heeft een speciale en belangrijke positie in de economie van Turkije door de productie, export en de werkgelegenheid en vanwege de sterke concurrerende positie in internationale marketen. Zorlu Holding blijft verder gaan met met standaard producten en diensten en met een doel voor duurzame groei. 

Met een ondernemende en innovatieve structuur, geavanceerde faciliteiten welke de gehele industrie in Turkije vooruit helpen en met doorlopende lokale en internationale investeringen is Zorlu Holding een van de meest sterke bedrijven in Turkije die bijdraagt aan de verbetering van de gehele Turkse industrie. 

Zorlu Group, met een constante vernieuwing en toegevoegde waarde voor de maatschappij met sucesvolle en pionierende activiteiten in alle aspecten van het bedrijf sinds haar oprichting, onderneemt vele voorbeeldprojecten in textiel, witgoed, informatietechnologie, energie en in vastgoed. 

Zorlu Group heeft 57 bedrijven en ongeveer 23.000 medewerkers en werkt aan de toekomst van Turkije en de kwaliteit van leven van de mensen in Turkije.

Vestel Group of Companies bestaat uit 24 bedrijven welke opereren in elektronica, huishoudapparatuur, mobiele technologie, LED verlichting en  defensie productie, waarvan 12 gelegen in Turkije en 12 buiten Turkije. Vestel is het bewijs van de sterke positie van de Zorlu Holding in elektronica en huishoudapparatuur.

Vestel Zorlu Grubu Image

Elektronica, Witgoed en Informietechnologie (IT)

Vestel Group of Companies bestaat uit 24 bedrijven welke opereren in elektronica, huishoudapparatuur, mobiele technologie, LED verlichting en  defensie productie, waarvan 12 gelegen in Turkije en 12 buiten Turkije. Vestel is het bewijs van de sterke positie van de Zorlu Holding in elektronica en huishoudapparatuur.

Vestel Zorlu Grubu Image

Energie

Een totaal van 16 bedrijven, waarvan 12 gelegen in Turkije en 4 buiten Turkije. Zorlu Energy Group is een van de meest sterke bedrijven in de energiesector van Turkije. De Groep, welke zich toelegt op alle fasen van energieproductie van het voorbereiden van projecten van energiefabrieken en het installeren tot het opereren en onderhouden van energiefabrieken; er worden “turn key” diensten geleverd, niet alleen in Turkije maar ook in Europa, Azië en het Midden-Oosten. 

Vestel Zorlu Grubu Image

Textielproducten

Zorlu Textile Group voornaamste bedrijfsactiviteiten bestaan uit de productie en de afzet van garens en home textielproducten (gordijnen, lakens, tafellakens, dekbedovertrekken, pique sets). Sinds 2014 zijn de bedrijfsactiviteiten ondergebracht onder één bedrijf: Zorluteks Textile  Het totaal aantal fabrieken en marketing bedrijven onder Zorlu Textile is recentelijk toegenomen tot 18 bedrijven. Deze verscheidene bedrijven zijn gelegen in Turkije, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Macedonië en de Verenigde Staten. 


Vestel Zorlu Grubu Image

Vastgoed

Zorlu Property richt zich op vastgoedontwikkeling, op waardevolle grondgebieden -zowel in Turkije als buiten Turkije-  en op unieke vastgoedprojecten. Zorlu Property voldoet aan de hoogste standaarden en verwachtingen op het gebied van vastgoed. Het Zorlu Center Project dat is uitgevoerd op het grondgebied van de General Directorate of Highways in Istanbul, Turkije, is een van de meest belangrijke projecten van Zorlu Property. Dit project heeft een vernieuwende en veranderende impuls aan Istanbul toevoegen  als doelstelling. Dit project is het eerste "multfunctioneel gebruik / gebouw" project dat 5 verschillende functies verenigd in één gebouw; een cultuur (en kunst) centrum, een hotel, een business center, een winkelcentrum en shopping center en woningen. Zorlu Property heet ook veel vastgoedprojecten uitgevoerd in Istanbul in Büyükdere Street en in Çankaya, İzmir.

Korteks

De grootste fabrikant van polyester garens in Europa en het Midden-Oosten.

Zorlu Textile

Zorluteks Textiel is een toonaangevende thuis textielfabrikant met gordijntextiel- en andere thuistextielfabrieken en daarnaast een marketing bedrijf met wereldwijd bekende merken.

Linens Marketing

Het eerste "Turkse merk" in het uitgebreide huishoudtextiel retail segment. 

Zorlu Dış Ticaret

Zorlu Foreign Trade Inc (Zorlu Dış Ticaret AŞ) is opgericht in 1998 en is verantwoordelijk voor het coördineren van alle business buiten Turkije ("buitenlandse handel") van de Zorlu Textiles Group. Het bedrijf is onderverdeel in de producgroepen garens, gordijnen en Structured into Yarns, Curtains, and lakens/dekbedovertrekken. Het bedrijf voert tevens het management over de handelsmerk en licensie producten sinds 2004. 

Zorlu Mensucat

Zorlu Mensucat is een belangrijke basis van de Zorlu Group. Zorlu Mensucat werd opgericht in 1953 in Denizli-Babadag in Turkije door Mehmet Zorlu.